Reparatii aragaze – cum sa procedez cand mi se strica aragazul?

Aragazul, la fel care orice obiect de uz casnic, se poate uza, deteriora si, prin urmare, strica de-a lungul timpului asa ca efficient ar fi sa stim cum sa procedam si ce sa facem prima data pentru a nu ne pune in pericol nici pe noi, nici pe cei dragi.

In primul rand, trebuie sa ne luam toate masurile de siguranta de care dispunem, cum ar fi un dispozitiv care sa opreasca automat gazele in cazul in care intensitatea acestora este cu mult depasita fata de limita normalului.

In al doilea rand, daca simtim ca este ceva ce nu putem stapani, trebuie sa apelam la niste persoane calificate si specializate in domeniu, care stiu mai bine cum sa se descurce in astfel de situatii.

Reparatiile de aragaze sunt munci solicitante si care presupun o grija speciala. Nu toate persoanele se descurca de minune in astfel de situatii, asa ca daca este nevoie de o reparatie mai dificila, apeleaza, fara indolaia, la un expert.

Cand imi dau seama ca trebuie sa apelez la un specialist?

 

Una dintre situatiile in care ar trebui sa apelezi la un expert este cea in care arzatoarele de pe plita nu dau deloc semne ca s-ar mai aprinde. Aceasta problema este destul de des intalnita. Una dintre cauze poate fi ca alimentarea cu gaz nu este activata. Bineinteles, este posibil si sa se fi deteriorate sau fisurat furtunul de alimentare cu gaz, iar in aceasta situatie se raspandeste mai usor mirosul de gaz. Aceasta problema se rezolva simplu prin inlocuirea furtunului. Ulterior, dupa inlocuirea acestuia, nu uita sa verifici daca este deschis ochiul arzatorului, pentru ca daca este prevazut cu siguranta, va trebui sa tii apasat cateva secunde butonul. Daca nu sunt prevazute cu siguranta, ci cu termozatoare, iar ochiurile nu se aprind, pot fi ceva probleme la acele sisteme. Un al lucru important de mentionat este ca ochiurile nu se aprind sub nicio forma cand ajustajul arzatorului este infundat sau ud.

reparatii aragazuri bucuresti 0744369938

O alta situatie este aceea in care flacara arzatorului este destul de instabila si palpaie. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti e ca inelul sau capacul inelului poate fi pozitionat incorect. Insa, daca nu este aceasta cauza, poate avea legatura cu regulatorul de aer al aragazului. Oricum, este recomandat ca in aceasta situatie sa apelati la un specialist care se ocupa cu reparatiile de aragaze.

A treia situatie in care ar trebui sa luam in considerare ajutorul unui specialist in reparatii aragaze este atunci cand flacara se stinge la trecerea pe pozitia economic. Poate fi vorba de montare, care nu a fost realizata tocmai bine sau poate fi vorba de faptul ca presiunea la gaz nu e corespunzatoare.

A patra situatie este atunci cand vrei sa eliberezi butonului cu siguranta si flacara se stinge. Unele dintre aragaze au un sistem de siguranta incorporate care obliga utilizatorul sa tina apasat butonul de aprindere cateva secunde. In urma acestui lucru, este posibil ca flacara sa se stinga dupa ce eliberezi butonul. Cauza: nu ai tinut sufficient timp butonul apasat (trebuie 7 secunde) sau termoelementul de siguranta s-a defectat, cee ace duce la inlocuirea acestuia.

A cincea situatie se refera la timpul prea mare de apasare pe buton. In situatia in care flacara se aprinde doar daca tii apasat butonul foarte mult timp, e clar ca varful termoelementului este prea aproape de flacara.

A sasea situatie este cea in care intalnesti flacara neuniforma cu varfuri galbene. Ar putea ca ajustajul este decalibrat sau infundat, lucru cauzat de inelul sau capacul arzatorului care nu sunt corect montate. Este posibilitatea sa fie nevoie de inlocuirea montajului, iar acest lucru este recomandat sa il faci specialistii.

Asadar, specialistii in reparatii aragaze sunt persoane cu experienta care iti pot veni in ajutor, intr-un mod sigur, care sa nu puna in pericol siguranta atat a ta, cat si a celor dragi tie. In unele situatii este bine sa apelam la persoane calificate.

Articolul anterior
Reparatie soba gaz – cum ne descurcam in cazul defectarii sobei pe gaz?
Articolul următor
Reparatii aragaze – totul capata importanta cand vine vorba de siguranta noastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu