Reparatii aragaze – totul capata importanta cand vine vorba de siguranta noastra

Neprevazutul se intampla atunci cand ne asteptam mai putin. Stim ca va urma, dar nu stim cu exactitate cand si nici nu stim cum sa reactionam in astfel de situatii.

Aragazul este o parte componenta foarte importanta a bucatariei, insa ca orice lucru, nu rezista vesnic oricat de multa grija am avea de el. Lucrurile se deterioreaza cu trecerea timpului, iar acest fap teste inevitabil. Insa ce putem sa evitam este chiar punerea in pericol a sigurantei noastre si a celor dragi din jurul nostru.

Si cand vine vorba de siguranta, nimic altceva nu mai conteaza. Recomandat ar fi ca atunci cand observam anumite schimbari (in rau) la aragazul nostru sa apelam imediat la specialisti, care se ocupa cu reparatii aragaze si care stiu mai bine decat noi cum sa procedeze in acele situatii.

Cum prevenim aparitia unor situatii care ar putea sa ne puna viata in pericol?

  • Verificarea aragazului impotriva scurgerilor de gaz

Desi este putin probabil sa se intample, o scurgere de gaz este o problema serioasa – gazul se poate acumula in spatiul inchis si poate deveni o bomba cu ceas inainte ca tu sa realizezi problema. Atat propanul, cat si gazul natural au aditivi care le face sa aiba un miros specific, iar detectarea acestui miros este primul semn al unei eventuale scurgeri.

Deschide usa cuptorului – daca mirosul este mai puternic, poate sa fie o scurgere la arzator.

Verifica in spatele aragazului – daca mirosul de gaz este mai puternic in spatele aragazului, probabil se scurge chiar din acea zona.

Verifica fiecare arzator in parte – un miros puternic inseamna ca gazul scapa la nivelul supapei arzatorului.

Testul cu sapun – in cazul in care nu esti sigur de scurgerea de gaze, fa o pasta din apa si sapun, iar cu ajutorul unei pensule aplica la imbinarile tevilor si in zonele pe care le suspectezi de scurgere; daca se formeaza bule acolo unde ai aplicat, inseamna ca ai de a face cu o scurgere de gaze.

In cel mai bun caz, este bine ca dupa montarea aragazului sa te asiguri ca ai si un detector de gaze deasupra lui. Cu ajutorul sau, vei afla imediat daca te confrunti cu scurgeri de gaze si poti cere ajutorul personelor care lucreaza in acest domeniu.

Ce probleme pot aparea de-a lungul timpului?

Aragazul tau poate intampina, pe parcursul folosirii, o gramada de probleme – de la resturi de mancare ce blocheaza arzatorul, la probleme cu scurgerile de gaze.

Daca flacara arzatorului este slaba, acest lucru ar putea insemna ca acesta este infundat sa ca este prea putin gaz care ajunge la orificiu. Orificiile mici se pot curata rapid, insa arzatorul cuptorului va solicita o atentie sporita.

O alta problema comuna este o flacara zgomotoasa. Daca te confrunti cu aceasta problema, asta inseamna ca aragazul are fie prea mult aer, fie prea putin gaz care ajunge la arzator. Regleaza obturatorul de aer si vezi daca te ajuta.

Nu in ultimul rand, o problema comuna cu care lumea se confrunta este o suprafata plina de grasime. Pentru a preveni un incendiu rezultat din viitoarele activitati de gatit, curata aragazul de grasime ori de cate ori il folosesti.

Asadar, in functie de gravitatea problemei, poti apela la un astfel de specialist in reparatii aragaze care sa te ajute sa gasesti o solutie in aceste situatii dificile. Insa cel mai bine este sa ne dam seama ca avem nevoie de ajutor si ca nu fiecare problema este usor de rezolvat. Daca ne incapatanam sa nu cerem ajutorul, pretul pe care l-am putea plati este mult mai mare si mai tragic.

Articolul anterior
Reparatii aragaze – cum sa procedez cand mi se strica aragazul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu